CXG, det pengastinna LANet med över 600 000$ i prispengar och med ambitionen att kunna konkurrera med CPL gick av stapeln i Las Vegas under den gågna helgen. Huruvida de lyckades med att leva upp till sin ambition låter vi vara osagt men faktum är att av de åtta planerade turneringarna kunde endast två genomföras. Bland annat kunde inte [[Quake 3]]-turneringen spelas klart då de hade stora problem att få upp ett stabilt nätverk och det kanske största dragplåster, [[CS]], kunde inte ens påbörjas då de hade problem att få Steam att fungera med sitt nätverk.

De två spel som dock spelades klart var Unreal Tournament 2003 och Warcraft 3: The Frozen Throne. UT2003 vanns av den holländska vetaranen Lauke före silvermedaljören Lotus och ett koppel andra spelare från USA. Den mest uppmärksammade händelsen i UT2003-turneringen var dock inte finalen utan det faktum att den smått legendariska spelaren Fatal1ty anslöt till turnering efter det att CS-turneringen inte blev av. Han lyckades riktigt bra trots att han på senare tid varit inriktad på CS, där han nyligen startade en egen klan, och slutade på femte/sjätte plats (resultatet från den matchen har inte kommit in ännu).

Warcraft 3 dominerades av det englandbaserade laget 4K som lyckades knipa både guldet via Grubby och den fjärde platsen tack vare Zeus. På andra plats slutade Wizard från [aT] och trea kom Insomnia från det för oss svenskar inte helt okända laget SK.

Cyber X Games hemsida >>