Kan E3 komma tillbaka starkare än någonsin? Eller har mässan spelat ut sin roll?

För inte alltför länge sedan hade det varit otänkbart med ett inställt E3 samma år som vi får se nästa generations konsoler från både Playstation och Xbox. Men här är vi nu, och enligt analys från Superdata har speljättarna klarat sig utmärkt med egna digitala shower, bortom E3-buzzen.

Det stod redan klart att Sony och Playstation skulle hoppa över E3 i år (igen), och pandemin kan ha skyndat på en framtid som redan var på väg. Eller...? Har E3 fortfarande en roll att spela?

Xbox, Nintendo och Ubisoft var några av speljättarna som rustade för E3 2020, men i Ubisoft Forward-fallet visade det sig att tittarna var betydligt fler än under E3-mässan i fjol. Det är inte otänkbart att detta gav Ubisoft mersmak. Vad tror du: Har E3-mässan en framtid?

Skicka en rättelse
E3 har förlorat sin relevans så som speltidningarna som kom en gång om månaden, när "nyheten" är ute så är den redan gammal. Sådana mässor och speltidningar var väl aktuella fram till 2005 när de flesta har skaffat sig fast internet osv. 03/08 Är tudelad. Tycker helt klart att upplägget i år känts tråkigare men samtidigt så har jag en längre tid tyckt att E3 behövt en uppfräschning på ett eller annat sätt. Jag gillar dock när allt är ihopklämt under några dagar så jag ser gärna att det kommer... 03/08 E3 känns tyvärr som en grej i det förgångna. Det var skoj för kanske 10år sedan men sista åren har det bara känts menlöst. Nästan allt som ska utannonseras läcker i förväg och presskonferenserna är långtråkiga och visar inget nytt. 03/08 Har endast kollat på trailers från mässan tidigare och häftiga trailers kommer ändå utan E3 02/08 Enda jag kommer sakna är Crowbcats Supercuts... https://www.youtube.com/watch?v=uQ-XcWCDfmE 02/08 Är man inte journalist eller utvecklare så är mässor rätt menlös och allt fler hoppar av dom och kör egna grejor. 02/08 Jag tror absolut att E3 har en framtid och att det är en viktig händelse. Utöver att bara vara spännande ur en konsuments synvinkel är det även en viktig plattform för nätverkande, där framförallt mindre utvecklare kan knyta viktiga kontakter i bransche... 02/08 Nope. E3 är skittråkigt. 01/08 Jag diggar E3 och tycker att det har varit jättetråkigt i år. Tyvärr tror jag att många utgivare tvärtom tycker att 2020 visar att det går utmärkt att nå ut med sina spelnyheter utan en stor E3-mässa. 01/08 Tycker det har varit sämre för communityn. Man har ju inte kunnat sätta sig ner och grotta ner sig med människor under en viss period, istället har det (i alla fall för mig) känts mer som större nyhetsinslag under samma vanliga ström med nyheter. För... 01/08