Från Super Mario 64 till Super Mario Odyssey.

Om precis en vecka släpps Super Mario 3D All-Stars, en samling med tre av Marios 3d-äventyr: Super Mario 64, Super Mario Sunshine och Super Mario Galaxy. Är det en "best of"-samling? Eller finns det hålrum att fylla? Låt oss gemensamt ta reda på det genom att skapa formkurvan över Super Marios super-3d-karriär! Japp, här är det hans tredimensionella äventyr som gäller.

Om vi även ska formkurva 2d-spelen? Hmm! Och slå ihop kurvorna till en...? Kanske!

Idag är det dock 3d som gäller, vilket ger oss sju spel, från Super Mario 64, via Super Mario Sunshine, Mario Galaxy-duon, 3D Land, (också comebackande) 3D World och Super Mario Odyssey. Ni kan rösta till och med torsdag nästa vecka, och slutresultatet kommer på releasedagen för Super Mario 3D All-Stars, alltså om en vecka. Fler formkurvor finns här.

Som vanligt: ni röstar efter FZ-skalan där "5" är lika med mästerligt och "1" något dåligt. Röstningen pågår till och med torsdag nästa vecka, och därefter redovisas resultatet.

Skicka en rättelse
Håller med. Har dock ej spelat Galaxy 2 tyvärr. Men Galaxy och Odyssey är väldigt bra spel, sanna mästerverk. 13/09 Jag har bara spelat hälften...men Super Mario Galaxy är troligen det mest glädjefyllda spelande jag gjort i vuxen ålder. Jag menar SMG2 och 3D world är superbra och jag måste nästan ge 5 av 5. Men först Super Mario Galaxy får skalan att koka över. 6 av... 12/09 Föredrar supra mayro 64. Men förutom det toppar Odyssey min personliga lista! https://www.youtube.com/watch?v=1eOaI6wSP5E&ab_channel=reallyhandsomepeople 12/09 Jag kommer nog ta mig igenom spelen någon gång innan jag dör. Det är åtminstone så jag resonerar när jag tar en "paus". ;) Odyssey är jag kanske 5 h in i, tog en paus 2017. Jag kommer inte ihåg hur långt jag kom i Galaxy-spelen men skulle jag få ett inf... 12/09 Bra att det kallas formkurva och inte rank eller något. För alla spelen i listan är ju så sinnessjukt bra. Men väntat med spänning på resultatet, tror sunshine kommer ligga sämst till utan att direkt få lågt betyg 12/09 Super Mario Odyssey och Super Mario 64 är ju guld! 12/09 Super Mario 64, Super Mario Galaxy och Super Mario Galaxy 2 är bäst, tyckte också om 3D Land och 3D World. Håller på att spela igenom Sunshine, och Odyssey har jag inte spelat ännu. 12/09 Det är svårt att skapa en topplista när det är så få nyanser på betygsskalan. Hursomhelst 5/5 på alla förutom Mario Sunshine som får 4/5. 11/09 Köpte ett switch och lira odyssey. Riktigt bra spel, har säkert missat mycket bra sen snes tiden. 11/09 Av dessa är det bara Super Mario Sunshine och Super Mario 3D World som jag inte har klarat av än. Super Mario Sunshine får en ny chans i och med 3D All-Stars och 3D World har jag börjat spela igen på Wii U 11/09