15. Star Wars: Squadrons

Sakta men säkert verkar det som om EA börjar hitta formen för hur de ska förvalta Star Wars-licensen, från förra årets Jedi: Fallen Order till Squadrons – båda två solida singleplayer-upplevelser som fansen längtat efter, och även kittlande multiplayer i Squadrons-fallet. Det vågar dessutom doppa tårna i simulatorland och erbjuda ett djup som inte många förväntade sig.

14. Doom Eternal

2016 års Doom visade id Software att de kunde förvalta arvet från 90-talets pionjärer inom actionspel och med Eternal vågade de kasta av sig förväntningarnas ok och ta demondräpandet till helt nya nivåer. En dödlig balett som krävde både taktik och finess som kanske inte föll alla i smaken. Men de flesta kan vara överens om att Eternal tog serien till 20-talet.

13. Final Fantasy VII Remake

Vi väntade länge och önskade oss det längre. Och när Final Fantasy VII Remake till sist blev verklighet lyckades det ömt vårda det rikaste jrpg-arvet. Samtidigt moderniserade det Final Fantasy på ett självklart sätt, som del tretton och femton kämpade med. Cloud, Aerith och Sephiroth är tillbaka. Legenden får nytt liv. Nytt djup. Nu suktar vi efter nästa kapitel.

12. Gears Tactics

Med fokus på aggressiva taktiker snarare än att konstant gömma sig bakom "full cover" visade sig Gears Tactics vara ett välkommet tillskott till en delgenre som hittills totaldominerats av Xcom. Höga produktionsvärden och gott om locust-motorsågande säkerställer dessutom att Gears of War-känslan finns där.

11. Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing: New Horizons tog "rätt spel i rätt tid" till nästa nivå när det gav oss en ny sorglös värld samtidigt som vår egen pausades. New Horizons ger oss mål, mening och glädje när vår vardag vacklar. Ett socialt liv och hopp om framtiden. Världen utanför fortsätter storma men i vår nya är det tokroligt och kanske bara lite oroligt – när skuldberget till Tom Nook växer.