För några månader sedan lanserade vi nördiga, och om vi får säga det själva, sjukt snygga affischer som huserar någonstans i gränslandet mellan geekighet och abstrakt fotografi. Men vi glömde att berätta hur vi tog fram dessa och visar nu hur fotograf Robert Eldrim hjälpte oss med bilderna.

Han har en gedigen erfarenhet av prylfoto och har skapat tusentals bilder för bland annat M3 och är idag något av en specialist på att fotografera komiker. Du kan se mer snygga foton på hans sajt Medljus.se

Commodore 64

Köp Poster: C64 (stående)
Köp Poster: Commodore 64 (liggande)

Innan flashminne och optisk lagring regerade kassettbanden. Med två posters har vi fångat nostalgin som väcks av att höra "Commodore 64". Vem minns inte tangentbordet och vem saknar inte att de hade en Restore-knapp i livet? Saknaden är över.

Golden pins of Ryzen

Köp Poster: Golden pins of Ryzen

Det är något speciellt med undersidan av en AMD Ryzen-processor och de där gyllene kontaktstiften som triggar nörden inombords. Det är också ett ganska abstrakt mönster som väcker intresset hos folk som inte vet vad det är för nånting. Det är inte konstigt att just den här postern ligger redaktionen varmt om hjärtat.

Socket 775 Premium

Köp Poster: Socket 775 Premium

Processorer och moderkort med socklar, Det är lätt att tala om dessa i generiska termer, men det har genom åren lanserats modeller som stuckit ut och blivit särskilt populära. En av dessa är Asus P5Q Premium, som blev ett av de mest uppskattade moderkorten med sockel LGA 775 som banade väg för Intels återkomst till prestandatoppen – Core 2 och arkitekturen Conroe.

Teraflops

Köp Poster: Teraflops

Det finns många stora milstolpar som för evigt gör avtryck. För 12 år sedan lanserades de första grafikkorten som sprängde Teraflops-barriären. I den här postern ser vi grafikkorten som var först med att gå above and beyond den magiska gränsen. Petaflops nästa? En vacker dag, kanske.