Nästa Battlefield avtäcks om bara ett par veckor och vi väntar med spänning på att en och annan teaser släpps. Med tanke på att det gått snart tre år sedan Battlefield V gav oss en tur till andra världskriget är det hög tid för en ny krigsskådeplats från Dice.

Med tanke på mottagandet Battlefield V fick (och då menar vi inte bara protesdiskussionerna) kan vi förstå att mycket står på spel inför denna lansering. Dessutom har ärkefienden Call of Duty lyckats charma battle royale-generationen ordentligt med sitt Warzone, som dessutom är gratis. Hur ska Battlefield kontra detta? Väljer Dice att fortsätta i gamla hjulspår eller finns det utrymme för förnyelse?

Det snackas till exempel om att vi får se ännu fler spelare i varje match och det vore inte så konstigt om de klassiska 64 kombattanterna utökades till tresiffrigt. Som sagt, battle royale-vågen går inte att ignorera. Utöver från det – här är fem saker vi vill se i nästa Battlefield.

Fordon som spawnar på banan

Vi förstår att denna ändring gjordes för att slippa total dominans från fiendeflyg men gör dessa områden till en fredad zon istället. I dagsläget känns det som att vissa människor sitter och häckar i spawn-menyn i väntan på deras favoritfordon och vägrar delta i matchen förrän de får det. Kikar vi i diskussionstråden från förra året var detta ett ständigt återkommande önskemål från er i communityt.

Startfält till dessa, tack!

80-tal

Nutidskänsla men med ett skönt gung och modestilar att dö(da) för, och i. En fiktiv konflikt, ett hett kallt krig, mellan Sovjet och USA. Kanske smyga runt vidBerlinmuren, göra insatser kring hemliga raketbaser på den kalla tundran. Lite klyschigt men ändå mindre utnyttjat än världskrigen vi sett så många gånger. Och Dice, våga ta striderna till bekanta platser, som Homefront gjorde, istället för namnlösa öknar och bergsbyar. Vi förstår att det är lite känsligt att leka krig i folks städer men det har ändå gått över 40 år sedan 80-talet. Låt oss få använda Battlefield som den fantasifight det faktiskt är. Addera 80-talets Tom Selleck i huvudrollen för full pott!

Battlefield och 80-talets hetaste mustasch - do it!

Lås inte vapen och tillbehör bakom nivåkrav

Finns det något mer nedbrytande än att börja som färsk rekryt och se folk som springer runt med totalkittade bössor som du måste grinda i tio timmar för att få? Att låsa vapen och dess tillbehör i olika nivåsystem känns inte särskilt rättvist. Låt istället folk använda vilken arsenal de vill och om nivåer är ett krav från högre ort, lås kosmetiska val där istället.

Grimasen man gör när ens vapen måste levla

Commander-läge

Favoriten från Battlefield 2, kom tillbaka! Då fanns det storstilade planer på att släppa det till “second screens”, som var så poppis. Idag hade det ju varit sjukt intressant att ha det på mobiltelefoner. Dumpa lite förnödenheter på bussen hem och tjäna lite erfarenhetspoäng som en vänlig kommendör i skyn. Med tanke på de bekräftade planerna det finns att släppa Battlefield på mobiler vore det här ett extra sätt att locka in människor.

Senast vi såg commander-läget var i Battlefield 4

Massiv förstörelse

Och då menar vi inte buzzwordet levolution, utan snarare att låta förstörelse ha direkt spelmässig inverkan. Som att man i Bad Company-serien kunde välja att aptera bomber på Rush-mål eller spränga sönder husen de fanns i. Det finns dessutom inget mer nervpirrande att leka katt-och-råtta runt med ett pansarfordon runt ett hus.