För några dagar sedan började Old School Runescape-utvecklaren Jagex att skicka ut meddelanden till personer som jobbat med HD-moddar till spelet, där de ombads lägga ner sina projekt eftersom Jagex själva håller på att jobba på en mer högupplöst version av spelet.

En av dessa moddar var Runelite HD, skapad av användaren 117, som fick reda på beslutet bara en dag innan han hade planerat att släppa sin mod till tredjepartsklienten Runelite. Enligt han själv har han lagt över 2000 timmar på den under loppet av två år. Han har dessutom fått ekonomiskt stöd för utvecklingen via Patreon, så många hade sett fram emot släppet.

Han säger sig ha försökt nå en kompromiss med Jagex genom att säga att han kunde ta ner modden så fort deras egna HD-projekt var färdigt, eftersom det enligt Jagex fortfarande befann sig i ett väldigt tidigt skede, men de tackade nej. Det hela möttes av stark kritik från Runescape-spelarna, och nu har Jagex meddelat att de pudlar. Runelite HD kommer att få agera brygga till Jagex egna HD-version, och de kommer att jobba med 117 för att möjliggöra det.

De påpekar dock att vissa av deras anställda fått utstå oacceptabla smädelser på sociala medier, vilket de inte kommer att tolerera. Vidare lovar de bättre kommunikation angående sin vision för sin egen klient i framtiden.