Det öppna betatestet av Battlefield 2042 är snart här, och EA har nu passat på att påminna oss om att man måste agera civiliserat i spelet. För att säkerställa att ingen missuppfattat vad det innebär har de tagit fram en Community Charter, utöver sin Positive Play-policy.

Kort och gott går det hela ut på att inte fuska och att behandla andra spelare med respekt, både i själva spelet och på relaterade plattformar. Att till exempel störa andras spelupplevelse (spamma i chatten, blockera andras åtkomst till objektiv etc.), fuska eller dela olämpligt innehåll kan resultera i att begränsningar på ens konto upprättas, eller i värsta fall att man helt förlorar åtkomsten till spelet.

För att göra det enklare att få bukt med oönskat beteende kommer vi i Battlefield 2042 även kunna rapportera dem direkt i spelet, istället för att behöva göra det via en separat plattform. De olika anmälningarna man kan skicka är för kränkande textchatt, kränkande röstchatt, fusk/exploit, sabotage av gameplay, stötande spelarnamn och trakasserier.