Efter en betydligt längre väntan än många hade trott har Final Fantasy VII Remake Intergrade till slut utannonserats till pc. Många ser givetvis fram emot att få se nyversionen av Midgar, men det höjdes även en del ögonbryn över Epic Game Store-exklusiviteten, och framförallt det minst sagt saftiga priset i Europa på 80 euro, motsvarande 820 spänn. Priset har nu tagits bort från butikssidan, så man kan ju alltid hoppas att de överväger att justera det.

Om du ändå planerar att köpa det så behöver du även en dator som mäktar med, och de rekommenderade systemkraven är väldigt snälla, för att inte tala om minimikraven.

Square Enix är tyvärr inte särskilt tydliga med vad man kan förvänta sig sett till fps och inställningar i spelet, men anger åtminstone en upplösning på 1440p eller 4K om man uppfyller de rekommenderade kraven. Dessa efterlyser ett GTX 1080 eller ett RX 5700 kombinerat med en i7 3770 eller en Ryzen 3 3100, vilket inte är särskilt uppseendeväckande. Man får dock se till att rensa lite på lagringsmedierna, eftersom spelet vill ha 100 GB att breda ut sig på.

Minimikraven är ännu snällare och nöjer sig med lastgamla RX 480 eller GTX 780 (åtta år gammalt!), såväl som en i5 3300 eller FX 8350.

Den 16 december smäller det.