The Astronauts utannonserade Witchfire under 2017 och fick oss kollektivt att tappa hakan med sin detaljrikedom och häftiga design. Sedan dess har det varit relativt tyst, vilket de själva säger är för att de bara är nio personer och helst fokuserar på att utveckla spelet.

Men nu har de släppt ett redigt blogginlägg som bland annat ger oss en fingervisning om när det släpps i early access på pc: fjärde kvartalet 2022. Det sker som sagt bara till pc, men de överväger andra plattformar för det färdiga spelet.

De säger även att spelet bygger på ett roguelite-upplägg, där vi väntas dö ett otal gånger och mer eller mindre börja om från början. De har dock brett på ett relativt tjockt lager av "varaktighet", vilket innebär att vi kommer göra ordentliga framsteg mellan rundorna. Något de nämner är uppgradering av vapen och magier, så det kan säkert vara något som är beständigt från runda till runda.

Inlägget bjuder på en hel del annan intressant info såväl som några kortare klipp från spelet. Vill man ha något matigare får man fortfarande hålla till godo med den fyra år gamla trailern, som vi lägger in nedan.