Spelplattformen Roblox har länge haft problem med nättrollet och youtubern Ruben Sim. Vi skrev i november att Roblox Corporation fått nog av hans upptåg och därför stämde honom på motsvarande 14,6 miljoner kronor.

De hävdade bland annat att han ägnat sig åt sexuella trakasserier och gjort rasistiska och homofobiska kommentarer. Sims och hans följare ska dessutom ha spridit falska rykten om att polisen sökte efter en extremist vid en Roblox-konferens, vilket tvingade polisen att söka igenom den.

Nu har domen fallit (PDF-nedladdning), och det hela slutade med att Roblox Corporation nöjde sig med motsvarande 1,38 miljoner kronor i rättegångskostnader och att Sims förbjuds att använda Roblox-plattformen. Han får heller inte skapa videor där han uppmuntrar till våld mot Roblox eller dess anställda eller försköna brott mot spelets regler. Han får heller inte vistas i närheten av Roblox kontor. Därtill blir han tvungen att radera gamla videor som bryter mot dessa regler.

Huruvida han lyckas hålla sig i skinnet återstår att se, och han har utlovat en uppdatering med sin syn på saken i en kommande video.