Nu är det banne mig bara lite mer än en vecka kvar till Elden Ring-släppet! Många av oss planerar att avnjuta Miyazaki & Co:s senaste epos på pc, och nu har Fromsoftware delat med sig av de officiella systemkraven.

De är väl inte uppseendeväckande bitiga, men att det rör sig om en öppen spelvärld med mycket innehåll gör sig inte minst påmint i mängden RAM som behövs. "Minimum" kräver att man har 12 GB i burken, medan "Rekommenderat" vill ha 16 GB. På processerfronten kommer man på minimum undan med en i5 8400 eller en Ryzen 3 3300X, medan rekommenderat vill ha ordentligt med kraft under huven, i form av en i7 8700K eller Ryzen 5 3600X.

Viktigast är givetvis grafikkortet – speciellt med tanke på hur marknaden ser ut just nu – och där är det ett Geforce GTX 1060 eller Radeon RX 540 som minimum och ett GTX 1070 eller Radeon ett RX Vega 56 för rekommenderat. Det är dock värt att tänka på att dessa systemkrav inte tar hänsyn till de ray tracing-effekter som ska patchas in någon gång efter att spelet har släppts. Avslutningsvis är det 60 GB diskutrymme som behövs, utan krav på SSD.

Vilka upplösningar och grafikinställningar dessa nivåer levererar framgår inte, och tänk på att spelet kommer att stödja max 60 fps även på pc.