Kiev-baserade Frogwares släppte Sherlock Holmes Chapter One i fjol till hyggliga recensioner. Trots den pågående ryska invasionen befinner sig studion i ett "semi-fungerande" skick och släpper nu dlc till Sherlock Holmes-spelet. Wael Amr, vd, säger att de måste fortsätta:

Put simply, we need to keep the studio alive and functioning to the best of our abilities now more than ever.

Ledningen förväntar sig inte att några i teamet ska arbeta, utan det är bara de som kan och vill. En del har pausat spelutvecklandet för att bistå behövande i Ukraina. Andra har tagit värvning, medan en del förflyttat sig både inom landet och utanför Ukrainas gränser, berättar Amr.

Lön får alla – oavsett om de jobbar eller ej.

And we continue to pay all of these people on the team. For those fighting or volunteering, each of their spots on the team will be waiting for them at the end of the war.

Det är utvecklarna som tagit skydd lite varstans som fortsätter arbeta, och då studion är oberoende måste pengarna in. Dlc:et kallas M For Mystery och ingår i dyrversionerna av Sherlock Holmes Chapter One, och är ett två timmar långt äventyr i jakten på mystiska "M".

Expansionen är släppt till pc, Playstation och Xbox. Vidare bekräftar Frogwares att man i samarbete med polska Mataboo släpper Sherlock Holmes: The Devils' Daughter till Switch i april.