Och priset för "Sämsta försök att rentvå sig själv" går till... Kenji!

Denna Call of Duty: Vanguard-spelare har nämligen lyckats visa omvärlden att han fuskar - när han skulle visa den att han var oskyldig.

Det skedde i en 2 vs 2-turnering där en motspelare anklagade honom för att fuska. Han drog då igång en webbkamera som visade när han spelade. Men av outgrundlig anledning visade webbkameran inte bara att han spelade, utan också det wallhack han just då använde. (Wallhack sätter markörer på motspelarna så att de syns genom väggar och annat.) Färgade rektanglar på skärmen naglar flera gånger fast Kenji med fingrarna i syltburken.

Kenji bannades snabbt från turneringsarrangören Chackmate Gaming och ska därefter ha raderat sitt Twitch-konto, skriver PC Gamer.

Kenji ska ha vunnit omkring 2 000 dollar (drygt 18 000 kr) i Checkmates turneringar sedan slutet av 2020. Det pekar på att problemet med fusk i onlinespel är större än att bara vara trist för de som utsätts för det.

CoD-spelen fick det nya antifuskverktyget Ricochet i höstas, men uppenbarligen hindrar det inte folk utan skam och heder i kroppen från att fortsätta tävla på orättvisa villkor.

Avslutningsvis - rörande Kenjis insats...