Förra helgen utannonserades till slut Kingdom Hearts 4. Trailern har givetvis dissekerats av fans, som bland annat spekulerar i att Star Wars kan vara en av världen vi får besöka. En värld som vi definitivt kommer att spendera tid i heter Quadratum, som såg ut som området Shibuya i Tokyo i trailern.

I en intervju med Famitsu (japanska) säger dock Kingdom Hearts-skaparen Tetsuya Nomura att Quadratum inte är den riktiga världen, utan snarare kan beskrivas som en fiktiv eftervärld.

Åtminstone sett från Soras och de andras perspektiv, eftersom invånarna i Quadratum istället ser på sin värld som den riktiga och Soras och hans vänners sida som den fiktiva – om någon trodde att handlingen skulle bli mer lättförståelig, lär så alltså inte bli fallet. Hur som helst verkar Nomura inställd på att utforska "kontraster mellan karaktärer i olika positioner".

Något många reagerade på i utannonseringstrailern är att Sora nu har ett väldigt realistiskt utseende, men Nomura säger att hans design återigen kommer att likna Kalles och Långbens om han lyckas ta sig tillbaka till sin egen värld.

Vi har ännu inget släppdatum för spelet, men vi vet åtminstone att det kommer att använda sig av Unreal Engine 5.