Disco Elysium slog ner som en bomb i spelåret 2019 och röjde riktiga stora framgångar. Sedan dess har utvecklaren jobbat vidare med spelet och bland annat lagt till röstskådespeleri och tidigare borttagna uppdrag. Men nu är vi nyfikna på vad ZA/UM ska släppa härnäst, och en serie platsannonser kan ha skvallrat om vad som väntar.

Det är vakna individer på Disco Elysiums subreddit som uppmärksammat oss på platsannonserna, som gäller en "environment concept artist" och en "lead environment artist" i Unreal Engine 5. Konceptkonstnären ska kunna skapa nya världar och älska scifi och rymden, såväl som ha en förståelse för arkitektur eller stadsplanering. Miljökonstnären ska i sin tur också älska scifi och skapa både interiörer, stadsmiljöer och landskap, och får även ha erfarenhet inom både parametriskt och procedurellt innehåll.

Så innebär detta att nästa spel från ZA/UM kommer att utspela sig i rymden? Inte nödvändigtvis, eftersom vissa spekulerar att det hela inte ska tas bokstavligt, utan att det handlar om att kunna tänka utanför lådan och skapa något unikt. En tredje platsannons för en "sales and monetization specialist" nämner även live service-innehåll, så det verkar onekligen finnas med i planerna på vad de nu jobbar på.