Warhammer 40,000: Darktide släpps den 30 november på pc (och Xbox Series X/S senare), men har varit spelbart i beta-format i ett par veckor för personer som förhandsbokat spelet.

Något som inte varit helt klart är huruvida ens framsteg från betan skulle följa med till det färdiga spelet, och Fatshark sade inledningsvis att de skulle försöka åstadkomma det, men att de ville förbehålla sig rätten att göra återställningar vid kritiska problem. Nu verkar vi dock vara tillräckligt nära släppet för att de på Twitter ska kunna säga att framstegen kommer att följa med.

En annan sak som spelare hakat upp sig på är att beta-versionen av spelet inte räknas som ett separat spel på Steam, utan istället som huvudspelet Darktide. Det innebär teoretiskt att ens speltid under betan kan hindra en från att få en återbetalning av Steam för det färdiga spelet, eftersom gränsen går vid två spelade timmar.

I sin sektion för Vanliga frågor skriver dock Fatshark att de tror att det fortfarande ska vara möjligt att be om en återbetalning enligt de vanliga reglerna efter att spelet släppts.