Den 10 februari är det dags att återvända till skolslottet Hogwarts på pc och current gen-konsolerna (last gen får vänta), för att bland annat njuta av Simon Pegg i rollen som rektor Phineas Nigellus. Till spelet ska det tydligen även släppas en konstbok med diverse konceptskisser, skärmdumpar och info om spelet.

Denna konstbok tycks åtminstone en person ha fått tag på, vilket lett till bilder på Twitter och info på Reddit (oklart om info kommer från själva konstboken). Framför allt infon ska dock tas med en nypa salt, eftersom den inte har bekräftats.

Något som folk alltid undrar innan större spelsläpp är hur lång speltiden är, och enligt läckan ska det röra sig om 35 timmar för en vanlig genomspelning och ända upp till 70 timmar om man vill slutföra 100 % av innehållet.

Vidare ska det finnas nästan hundra Merlinpussel, som man löser på en rad olika sätt med hjälp av all den magi man lärt sig. Gissningsvis handlar det om ett metroidvania-liknande upplägg där man får återvända till pussel man stött på tidigare när man lärt sig rätt magi för att lösa dem. Det finns en del annan info, men vissa punkter är det mild spoiler-varning på, så läs på egen risk.