Resident Evil 4 kan från och med nu förladdas via Xbox Series-konsolerna, och Whatifgaming konstaterar en vikt på 67 GB. Storleken till pc och Playstation-konsolerna är oklara, men av Xbox-vikten att döma är detta, sett till filstorlek, det största spelet hittills som drivs av RE Engine.

Och därmed också det största spelet i serien. Som (Xbox-)jämförelse vägde Resident Evil Village in på runt 27 GB men inte ens guldversionen, med diverse tillägg, är särskilt mycket tyngre: 30,7 GB.

Wccftech konstaterar: RE4-remaken är drygt dubbelt så stor som Village, och tre gånger så stor jämfört med remakeduon två och tre. Det är svårt att dra speciellt stora växlar i nuläget, men vi kan konstatera att originalfyran var betydligt längre än något tidigare spel i serien. Dessutom tar det i regel längre tid att ta sig igenom jämfört med nyaste spelet i serien: Village.

Sedan ska det inte underskattas att grafiska landvinningar också gör sitt med filstorleken.

Resident Evil 4-remaken släpps 24 mars. Planen från början var pc, PS5 och Xbox Series X|S. Dock tillkom PS4-versionen i efterhand, och sannolikt blir det sista i serien till gammelkonsolen. Vi tjuvkikade nyligen på remakefyran och det undertecknad såg lovar gott.