Super Mario-filmen går från klarhet till klarhet med varje trailer som släppts, och de flesta verkar vara rörande överens om att den ser ut att bli helt fantastisk. Den enda egentliga (smärre) kritiken som riktats mot den kretsar kring valet av Chris Pratt som röstskådespelare till Mario och att Mario inte låter särskilt italiensk. Tilläggas skall att många även är helt nöjda med rösten och tycker att den låter bra.

I en intervju med Extratv frågades Pratt vad han tycker om kritiken om att bröderna Mario inte låter italienska. Det korta svaret är att folk helt enkelt ska gå och se filmen först, helst två gånger; det långa är att det är en naturlig reaktion eftersom det rör sig om en väldigt passionerad skara fans, som Pratt dessutom är en del av.

Han beskriver Mario som ledmotivet till mångas ungdom och något man inte vill att någon cyniskt ska utnyttja bara för att tjäna pengar. Han anser dock att filmen verkligen hyllar spelen och är en fingervisning om vad vi kan se fram emot filmmässigt under de kommande åren.

Vill man lyda hans råd har filmen biopremiär den 5 april i Sverige.