Härom veckan släppte Epic lös det nya Creative 2.0-läget i Fortnite, som låter folk skapa egna banor och spellägen. Som ett brev på posten började folk givetvis att återskapa saker från andra spel, och Epic hade i förväg varnat om att projekt som innehåller upphovsrättsskyddat material kommer att tas ner, medan skaparna kan komma att bli avstängda.

Trots varningen har det lånats friskt från spelserier som Call of Duty, men nu tycks Activision ha satt ner foten genom att skicka så kallade DMCA-nedtagningskrav. En av dem som fått sitt innehåll borttaget är användaren MistJawaYT, som bland annat skapat Modern Fortfare och en del andra kartor inspirerade av CoD: Zombies. Mist kommer inte längre att skapa kartor med upphovsrättsskyddat material, men kommer att fortsätta skapa innehåll för dem som gillar skjutarspel och zombier.

En aspekt som troligen motiverar Epic och upphovsrättsinnehavare att agera extra snabbt mot skapelser i Creative 2.0 är det faktum att skapare kan få betalt av Epic baserat på hur populära deras skapelser är.