Första Switchen säljs (2017).

Nintendo har släppt Zelda: Tears of the Kingdom. En lång väntan är över. Visst, vi kommer stanna upp och njuta av äventyret. Men. En del av mig riktar omedelbums blicken mot framtiden och nästa stora Nintendo-grej. Jag är övertygad om att jag inte är ensam om detta. Det ligger lite i det rastlösa gamer-dna:t att alltid jaga efter nästa kick.

Pikmin 4 får ursäkta men jag har en känsla av att nästa stora Nintendo-grej är ny hårdvara.

Att hävda detta är knappast att sticka ut hakan. Switchen har hunnit bli sex år gammal och flera av hybridkonsolens spel kippar efter andan. Vissa med hedern någorlunda i behåll (Tears of the Kingdom), medan andra får syrebrist (diverse Pokémon). Vill ha-mätaren för en ny Nintendo-konsol går snart genom taket. Dessutom mattas försäljningen alltmer. Konstigt vore ju annars.

125 sålda miljoner är otroligt, men är något av en välsignelse. Och förbannelse.

"Inte så särskilt-hot take: den kommer inte heta Switch U"

Senast Nintendo gjorde braksuccé med en konsol (Wii, 101 miljoner) följde de upp med en av sina största floppar (Wii U, 13,5 miljoner). Det finns en "hit and miss"-historik som Nintendo själva så klart är högst medvetna om. Finns risken att de svingar och missar igen?

Givetvis. Och kommer man från 125 miljoner är fallhöjden stor.

Det finns en nerv inför Switch 2, Super Nintendo Switch eller vad den nu kommer att heta (inte så särskilt-hot take: den kommer inte heta Switch U). Det känns som om världen har en kollektiv förväntan på en renodlad Switch-uppföljare. Kraftfullare, eventuellt något större skärm, och med samma enkelhet att switcha mellan dockat och bärbart spelande.

Det är en trygg väg, men vi snackar samtidigt om Nintendo som så ofta går sin egen väg.

Jo tack, bilden är ett montage.

De som visste att vi ville vifta innan vi själva visste det. De som insåg storheten i att bowla med farmor på lika villkor. De som i alla tider utvecklat stationära och bärbara konsoler sida vid sida, för att sedan förena de två. Vad skulle hindra Nintendo från att återigen kasta sig – och oss – ut i det stora okända? Ja, det skulle förstås vara de där 125 miljonerna...

"Nintendo vore inte Nintendo om de inte slog undan våra ben en smula"

Drömmar om Nintendo nästa konsol ser väldigt olika ut men mina dröjer sig faktiskt kvar vid Switch. Precis som DS följdes av 3DS känns det som om Nintendo inte nått sin fulla Switch-potential. Nintendo lär knappast rosa marknaden med ett kraftpaket som kan mäta sig med prestandan i en Playstation 5 eller Xbox Series X, men behovet av mer kräm finns. Tears of the Kingdom är ljuvligt men den som säger att det flyter fläckfritt heter Pinocchio.

Wii intog vardagsrummet. Alla skrattade.

Men det är klart. Nintendo vore inte Nintendo om de inte slog undan våra ben en smula. 3DS var en tydlig DS-uppföljare, men där 3d-gimmicken andades innovation. Även om vi får en Super Nintendo Switch hoppas jag den kryddas med något liknande. Exakt vad är svårt att sia om (Nintendo är ju Nintendo), men varför inte dubbla skärmar ännu en gång? Tänk dig en slags super sized DS? Bakåtkompatibel med DS och 3DS?

Vi kan drömma, hoppas och fantisera i oändlighet. Vi vet inte. Bara Nintendo vet.

Känslan är ändå att skynket hyfsat snart kommer börja lyftas på. Nya Zelda är alltså här och efter det är Nintendos Switch-planer i princip ett tomt blad (återigen: förlåt, Pikmin 4). När väl de miljontals Tears of the Kingdom-exen har sålts är det dags att veckla ut nästa stora grej.

I år gör förresten Nintendo Gamescom-comeback. Jag undrar vad de har med sig.