Bloomberg fick klämma på det redan för några dagar sedan, men nu har Metas nästa headset till slut utannonserats på riktigt. Det heter Quest 3, och är alltså primärt ett fristående headset som sköter beräkningarna själv, snarare än att behöva kopplas in i en dator eller konsol.

Specifika detaljer om headsetet är dessvärre sparsmakade, men vi vet att det drivs av ett andra generationens Snapdragon XR2 och har högkvalitativa "passthrough"-kameror som låter en se omgivningen i färg. Upplösningen vet vi inte, men det har ryktats om 2064x2028, vilket kan jämföras med Quest 2:s 1720x1890 och Quest Pros 1800x1920.

Något vi kan konstatera med säkerhet är att det är betydligt mindre än tidigare headset, vilket tydliggörs av jämförelsen med Quest 2 nedan. Även vikten är lägre, och enligt Meta ska Quest 3 vara 40 % lättare än Quest 2.

Priset ligger från hyfsat saftiga 6 790 kronor och det är tänkt att släppas någon gång i höst. Mer info blir det under Meta Connect-eventet 27–28 september. Nedan kan man dock spana in några av spelen som är på väg till Quest-produkterna.