I natt var våra blickar riktade mot smygpremiären av Diablo IV. Skulle helvetet bli fullt? Får vi en oönskad uppföljare på ökända Error 37? Av mycket att döma har pc-premiären mestadels varit en smidig historia (så här långt), men på Playstation har ett märkligt licensproblem uppstått.

Vissa spelare har mötts av en "Går ej att hitta en giltig licens för Diablo IV"-skärm (tack, Kotaku). Udda, milt uttryckt. Särskilt då detta gäller spelare som köpt dyrare versioner av spelet.

Hur utbrett problemet är vet vi inte men det faktum att Blizzard tagit till både Twitter och spelets forum för att bekräfta att problemen "undersöks" talar för att en del drabbade. Xbox-folk ska också ha rapporterat problemet, men till stor del tycks det vara ett Playstation-problem.

Det har rapporterats om en lösning på problemet, som kostar dig omkring tjugolappen. Du behöver inte logga in i spelet för att komma åt dess shop, och köper du in-game-valuta verkar något ske (oklart vad) som släpper in vissa spelare i Diablo IV.