Spelsommaren 2023 (allt om den här) står i full blom den kommande veckan. Efter Playstations tjuvstart för ett par veckor sedan får vi i veckan två av spelsommarens tyngsta happenings: Summer Game Fest och Xbox Games Showcase + Starfield Direct. Det kan bli shower att minnas.

Men det är inte allt. Nope, långt därifrån. Devolver Digital natten till fredag, Future Games Show (lördag) och PC Gaming Show (söndag) håller också hov i veckan med små och stora spelnyheter.

Men de får ursäkta, och bereda plats för veckans två giganter. Strax innan 21.00 på torsdag drar vi igång vår uppesittarstream och hårdbevakar Geoff Keighleys Summer Game Fest. Det har teasats om tre–fyra "ganska stora" saker, och bland galans många partners hittar vi Xbox, Playstation, CD Projekt och Ubisoft.

På söndag 19.00 är det dags för vad som kan bli spelsommarens tyngsta föreställning. Det är i alla fall vad Xbox behöver, efter ett lövtunt 2022 och en stor Redfall-besvikelse. Vi vet att showen följs av ett Starfield Direct och man har teasat Fable. Vad mer? Forza Motorsport (höstrelease?) känns givet och tiden mogen för Hellblade 2 (release i år, tack). Andra rimliga titlar att visa är Avowed, State of Decay 3 och Perfect Dark. Självfallet kör vi en uppesittarkväll direkt från studion.

Dagen därpå väntar Ubisoft Forward och 13 juni sys Xbox-säcken ihop med fördjupnings-stream.

Spel-events kommande veckan + lite till

Event

Datum

Tid

Mer info

Summer Game Fest

8 jun

21.00

Youtube

Devolver Direct

9 jun

0.00

Här

Future Games Show

10 jun

19.00

Youtube

Xbox Games Showcase

11 jun

19.00

Här

Starfield Direct

11 jun

20.30 (ca)

Här

PC Gaming Show

11 jun

22.00

Här

Ubisoft Forward – Live

12 jun

Okänt

Här

Xbox Games Showcase Extended

13 jun

19.00

Här