Har du, liksom Illinois-bon Lance Christian, haft en gnagande känsla av att spelen blivit alltmer satanistiska på senare år? I en intervju i The Bulletin säger Christian (som anser sig själv vara inbiten spelnörd) att han oroas över att alltfler spel motsätter sig Gud och kristendomen, och att de istället upphöjer Satan till hjälte-status.

Detta har pågått de senaste 10 åren, men speciellt i de allra senaste spelen.

För att illustrera sin poäng har Christian också givit ett par exempel på spel som solkats av satanistiskt innehåll. Bland annat #Deception: Invitation to Darkness, #Nocturne, och #Shadow Hearts angrips, för att spelen påstås handla om att "Gud är fienden och Djävulen är hjälten". #Dragon Age: Origins slipper inte heller undan facklan. Spoiler alert!

Spelet handlar om att Gud blir galen och förbannar världen. En häxa attackerar de troende och spelarna kan ha sex med henne i en hednisk akt kallad blodsmagi så hon kan föda en gud. Ett annat scenario tillåter spelarna ha sex med en demon i utbyte mot en pojkes själ.

Även Guitar Hero (?) och #Dante's Inferno hamnar också på den långa listan över satanistiskt influerade spel.

Detta är bara toppen av isberget av det jag upptäckt. Jag känner på mig att Djävulen har ett nytt verktyg att jobba med i denna teknologiska tidsålder, och att majoriteten av de vuxna i ansvariga positioner inte hängt med.