#God of War-skaparen David Jaffe skriver på sin blogg att #Sony borde stämma #Microsoft - eller åtminstone skicka ett "barskt formulerat juridiskt brev". Kommentaren kommer sedan Xbox Live Arcade-spelet Scrap Metal utannonserats. Eftersom spelet bjuder på fordonsbaserade strider i samma stil som klassiska #Twisted Metal-serien stör sig Jaffe på det likartade namnet, som han inte tror är någon tillfällighet.

Sony borde göra det [stämma]. Om jag hade ägt rättigheterna till Twisted Metal och God of War så hade jag åtminstone skickat ett barskt formulerat juridiskt brev [till Microsoft]. Jag menar, Microsoft släpper ut ett fordonsbaserat stridsspel och kallar det Scrap Metal? Men kom igen, är inte det lite för likt Sonys egna fordonsbaserade stridsspel Twisted Metal?

Även kommande filmen War of the Gods får sig en släng av ilskan, då titeln är "alldeles för lik God of War". Speciellt då filmen handlar om grekiska gudar och bråk.

Alltså: Sony äger inte - och borde inte - äga hela konceptet med grekisk mytologi. Inte heller bör de äga idén om dödliga som slåss emot uråldriga gudar - grekiska eller andra. Det är allmän egendom. Men titeln? Sony äger den. Hursomhelst, som jag sa, så är det inte min fajt. Jag äger inte ett skit!

Tycker du att Jaffe har en poäng i det han säger, eller är ovanstående namn tillräckligt generiska eller unika för att inte kunna åka snålskjuts på andra, mer inarbetade varumärken?