Göm skatteåterbäringen och semesterpengarna, vi listar första kvartalets bästa spel.

I höstas valde många utgivare att flytta fram sina spelreleaser från julhandeln till det kvartal som precis har passerat. Vissa kallade det #Modern Warfare 2-rädsla, andra såg det som ett tecken på att branschen äntligen insett att julstrumporna inte rymmer hur många spel som helst. Oavsett anledning har vi upplevt de kanske tre starkaste spelmånaderna på länge med inte mindre än tre fullpoängare och tre gånger så många betygsfyror. Här är spelen som kan krossa din semesterkassa eller lägga beslag på skatteåterbäringen.

#Battlefield: Bad Company 2

#Dice gör en uppföljare som inte bara innehåller en fläskig solokampanj utan även ett multiplayerläge som vågar skriva om deras egna klassmallar som cementerats i folks medvetanden sedan #Battlefield 1942. Att det till skillnad från originalet även släpptes till pc gjorde inte ont i hjärtat på ärrade veteraner.

» Läs vår recension

#Bayonetta

Med #Devil May Cry i bagaget vet Hideki Kamiya ett och annat om storfräsig action så förväntningarna på den långhårade häxan #Bayonetta var enorma. De infriades. Vår recensent Jonas Högberg älskade variationen och stridssystemet till den grad att han inte kunde göra annat än att dekorera det med alla tillgängliga betygsmedel. Nu väntar vi bara på att uppföljaren tillkännages.

» Läs vår recension

#Mass Effect 2
Mellanbarnet i en trilogi är alltid en knepig historia. Det är varken en magisk inledning eller ett bombastiskt slut och enligt dramaturgin ska karaktärerna utsättas för ett hårt prov. Att mänskligheten återigen står inför utrotning av ett okänt hot är en ganska bra kandidat till det. Shepard, enligt många undertecknads digitala klon, behöver dock inte oroa för att hans andra äventyr inte underhåller, tillsammans med de ovanstående ingår det i trissen fullpoängare under kvartal ett.

» Läs vår recension

Föregående Nästa
BFBC2 överst såklart, följt av Heavy Rain. 12/04 Till skillnad från Modern Warfare 2 så var i alla fall inte Bad Company 2s story ute och cyklade på en enhjuling. Men man spelar inte nått av dessa spel nu för deras singleplayer, båda var rätt taskiga, utan det kokar ner i dess multiplayer och Bad Comp... 12/04 Ojdå.. Som gammal Åkersberga-bo, och någon som hade Curre som vikarie i högstadiet då han ibland drog fram sin gura och lirade lite, fick det där mig att hajja till rätt så rejält. Nostalgi värre :) 12/04 Jag skulle kanske inte använda ordet "Fläskigt" för att beskriva solo kampanjen i Bad Company 2. "Kort", "Enahanda" eller till och med "Buggigt" hade jag skrivit under på. 08/04 Just Cause 2 och Mass Effect 2 är helt klart mina favoriter under Q1. 06/04 Hehe, här bemöter vi folk som hoppar på andra för att de uttrycker sig fritt genom att uttrycka sig fritt. Ungefär som att sparka någon i skrevet för att du tyckte att det var fegt att de sparkade någon som låg ned etc. Men on-topic: Spel är för dyra,... 06/04 Kan inte hålla mig ifrån caps lock.. ber om ursäkt för detta. HAR NÅGON MISSAT ATT FINAL FANTASY XIII SLÄPPTES I VÅR?! 05/04 ehhh vart är FF13? 05/04 För min del saknas det spel på listan men vad jag verkligen inte kan förstå är vad BF:BC2 har på den att göra. Det snackas mycket om att det är ett spel av två delar och multiplayer må vara bra men det väger på intet sätt upp den i alla avseende makaber... 05/04 Fasiken, jag har totalt missat releasen av Supreme 2... 05/04
Skicka en rättelse