I höstas valde många utgivare att flytta fram sina spelreleaser från julhandeln till det kvartal som precis har passerat. Vissa kallade det #Modern Warfare 2-rädsla, andra såg det som ett tecken på att branschen äntligen insett att julstrumporna inte rymmer hur många spel som helst. Oavsett anledning har vi upplevt de kanske tre starkaste spelmånaderna på länge med inte mindre än tre fullpoängare och tre gånger så många betygsfyror. Här är spelen som kan krossa din semesterkassa eller lägga beslag på skatteåterbäringen.

#Battlefield: Bad Company 2

#Dice gör en uppföljare som inte bara innehåller en fläskig solokampanj utan även ett multiplayerläge som vågar skriva om deras egna klassmallar som cementerats i folks medvetanden sedan #Battlefield 1942. Att det till skillnad från originalet även släpptes till pc gjorde inte ont i hjärtat på ärrade veteraner.

» Läs vår recension

#Bayonetta

Med #Devil May Cry i bagaget vet Hideki Kamiya ett och annat om storfräsig action så förväntningarna på den långhårade häxan #Bayonetta var enorma. De infriades. Vår recensent Jonas Högberg älskade variationen och stridssystemet till den grad att han inte kunde göra annat än att dekorera det med alla tillgängliga betygsmedel. Nu väntar vi bara på att uppföljaren tillkännages.

» Läs vår recension

#Mass Effect 2
Mellanbarnet i en trilogi är alltid en knepig historia. Det är varken en magisk inledning eller ett bombastiskt slut och enligt dramaturgin ska karaktärerna utsättas för ett hårt prov. Att mänskligheten återigen står inför utrotning av ett okänt hot är en ganska bra kandidat till det. Shepard, enligt många undertecknads digitala klon, behöver dock inte oroa för att hans andra äventyr inte underhåller, tillsammans med de ovanstående ingår det i trissen fullpoängare under kvartal ett.

» Läs vår recension