Det har skrivits åtskilliga spaltmeter om Jason Wests och Vincent Zampellas gemensamma dust med utgivaren #Activision under de gångna veckorna. De före detta cheferna på #Infinity Ward, utvecklaren bakom den enorma kassasuccén #Modern Warfare 2, fick i början av mars i år sparken i en av senare års mest uppmärksammade skandaler inom spelbranschen.

Orsaken till bråket mellan Infinitys tidigare bossar och Activision har officiellt sett inte varit känd men i takt med att den rättsliga process som uppstått skridit allt längre har mer och mer information nått allmänhetens öron. Sedan tidigare vet vi att Zampella och West krävt rättigheter till #Modern Warfare-delen av #Call of Duty-franchisen, medan Activisions ledning hävdar att motparterna "begått tjänstefel och gjort sig skyldiga till olydnad".

Nu får vi se på händelsen i nytt ljus i och med att de sparkade cheferna tillkännagivit att de startat en ny studio kallad #Respawn Entertainment. Utvecklarna låter via ett pressmeddelande klargöra att det nya företaget arbetar självständigt, samtidigt som det ingått ett distributionssamarbete med Activisions konkurrent EA. Av informationen som nått oss att döma kommer de inte att jobba på #Medal of Honor-serien utan på ett helt nytt, ännu ej namngivet projekt. Ett som är säkert är i alla fall att vi inte sett det sista av den här cirkusen.

Ovan: till höger i bild syns Vincent Zampella, till vänster är Jason West. Mannen i mitten är den före detta studiochefen Grant Collier som lämnade utvecklaren redan efter arbetet med Call of Duty 4. Tillsammans grundade de Infinity Ward.