#Blizzard Entertainment och #Activision kommer anpassa försäljningsmodellen för #StarCraft 2 beroende på vilket område det är fråga om. IncGamers har fått nys om att nämnda spel anpassas i Ryssland till att innefatta månadskostnad. Spelet i sig kommer däremot säljas för en bra mycket billigare peng och i två upplagor. Antingen en DVD-version för 999 rubler (cirka 240 svenska kronor) där ett års multiplayer ingår eller en jewel case-upplaga för ungefär halva det priset - men istället med endast 120 dagars multiplayer.

Efter att ingångsperioden med flerspelartiden är över så kommer det istället bli en månadskostnad på ungefär 100 rubler (cirka 24 kronor) i månaden. Med detta alternativ kommer ryssarna endast kunna spela med andra ryssar - om man inte betalar för en uppgradering som än så länge inte fått något pris (även om en siffra "greppad ur luften" sägs vara 30 euro). Nämnda uppgradering skulle även göra flerspelarläget fritt att spela för köparen.

I slutändan blir priset i Ryssland lite lägre om de vill spela med alla andra, alternativt initialt mycket lägre om de bara vill spela med andra ryssar och under en begränsad tid. Hade en liknande deal i Sverige (om man höjer priset till nivån vi har nu) varit aktuell för dig?

Uppdatering/Klargörande: De kan även köpa spelets vanliga europeiska version digitalt, eller importera för den delen om de så vill, även om det blir billigare att köpa de billiga utgåvorna plus uppgraderingen. Anledningen är att även låta personer med mindre pengar tillskanska sig titeln.