#Age of Conan var vid premiären ett utmärkt spel. Ett tag - sen tog innehållet slut. Jag spelade i ett par månader innan jag tröttnade och det var faktiskt vemodigt att lämna Robert E. Howards digitala fantasivärld. Atmosfären och grafiken kändes unik och var bland det bästa jag upplevt i ett onlinespel. Men bristen på innehåll var påtaglig och det dröjde innan #Funcom infriade sina löften - bland annat tog det nästan ett år innan DirectX 10-läget släpptes.

Conan går österut

I min återblick tre månader senare tog jag upp bristande innehåll för högnivåspelare, buggar och tomma servrar. Funcom har löst många av problemen: det relativt stora antalet servrar som existerade vid lanseringen är borta. Med minde antal servrar har antalet spelare ökat på de övriga. Mycket har alltså hänt och det var bara en tidsfråga innan den första expansionen landade.

En khitan.

#Rise of the Godslayer tar oss till östligare breddgrader där vi får stifta bekantskap med imperiet Khitai. Det är väldigt tydligt att Kina och Mongoliet står som inspiration för landets kultur, byggnader och allmänna drag då Howards först beskrev Khitai. Landskapen är öppna och vidsträckta med gröna gräsfält blandade med sylvassa klippor och bambuskog.

Välkommen till Tortage - igen

Som ny spelare har du möjlighet att starta ditt äventyr som khitan. Skapar du en ny karaktär med expansionen installerad driver du i land i Tortage vare sig du vill eller inte. Introduktionen för nya spelare är därmed densamma som i originalet. Vissa hatade den till döds, personligen tyckte jag den fungerade perfekt för att lotsa in nya spelare i världen. Den som hoppats på mer röstskådespeleri efter du lämnat Tortage lär bli besviken då alla nya quests i det nya landet är textbaserade. Men en kul grej att du kan ta dig an slumpmässiga uppdrag, till exempel stoppa attacker mot din karavan, under din resa mot Khitai från Khemi. Ett enkelt och positivt sätt att skapa variation.

Många höjde ögonbrynen då det blev känt att maxnivån skulle ligga kvar på 80 i expansionen. Vid lanseringen av originalet kände spelare att innehållet för de olika nivåerna inte kändes riktigt balanserat. I dag är så gott som hela spektrumet från nivå 20 till 80 späckat med innehåll. Expansionen bjuder istället på mer innehåll för både nybörjare och veteraner. De senare får hela fyra områden plus ett tiotal raidinstanser att leka med.