#Valves ovilja att utveckla spel till PS3 ser ut att hålla i sig. Gabe Newell, grundare och chef, säger till 5 By 5 att han skulle vilja att #Sonys konsol blir "mer öppen som en Mac" istället för "mer sluten som en Gamecube".

Uttalandet kommer efter att en #EA-medarbetare uttalat sig till C&VG om de problem man hade att porta en PS3-version av Valve-spelen i #The Orange Box. Därtill släppte Valve för en dryg vecka sedan en Mac-version av nätbutiken/distributionstjänsten Steam.

- Plattformsinvesteringar, som Mac, är svåra eftersom du måste veta i vilken riktning plattformen rör sig, säger Newell. Vi måste rikta in oss på plattformar som är på väg i den riktning vi själva vill vara i om ett par år.

Innehållet i The Orange Box - #Portal, #Half-Life 2: Episode Two och #Team Fortress 2 - är de enda Valve-spelen som till dags dato släppts till PS3. Snittbetyget på boxen är enligt samlingssajten Metacritic betydligt lägre för PS3-versionen än för Windows- och Xbox 360-utgåvorna: 89 procent kontra 96.