Två giganter nere, en kvar att tampas med när #Nintendo öppnar den stora tillkännagivandekistan på sin E3-presskonferens. Vi var även denna gång ett par på redaktionen som insöp detaljerna med hull och hår, nedan avlägger vi våra högst personliga kommentarer.

@Harpa:

Det är nästan svårt att veta var jag ska börja. Nytt Donkey Kong fick mig att dra på smilbanden all världens väg - och nya titlar i många äldre och älskade serier. Nintendo hade verkligen någonting för alla, med sin bästa E3-lineup sen... ja, gud vet när. Intressant nog gömde de både den tidigare omtalade balansbrädan såväl som förra årets skummis "Vitality Sensor" där solen inte skiner. Och, Cammie ställde sig inte på scen och hasplade siffror på ett så tråkigt sätt att jag blir sugen på att göra en baklängesvolt direkt ner i helvetet. Lite tjafs och mycket verkstad skulle jag våga påstå. Jag är en mycket nöjd ung krabat i nuläget.

Sebastian Lind:

Wow. Så kan man nog sammanfatta mina intryck kort och koncist från årets presskonferens från Nintendo-håll. Det började visserligen som ett skämt med ett Wii-Zelda som knappt såg spelbart ut på grund av tekniska problem, och just där och då kändes det som att de mörka molnen började torna upp sig på himlen... Men sen kom Nintendo igång ordentligt.

Jag gillade visserligen Microsofts presskonferens från gårdagen också, även om jag tyckte att de nog nästan fokuserade för mycket på casual. Nintendo lyckades däremot med en bra balans då man tidigt fick casual-titlar som Mario Sports Mix och Wii Party överstökade innan de riktigt efterlängtade core-spelen presenterades. Nya titlar i legendariska serier som Kirby och Donkey Kong fick det att bulta extra snabbt i hjärtat, men störst av allt var kanske att KID ICARUS ÄR TILLBAKA! Yeah! Helt underbart att se att Iwatas och Sakurais Project Sora verkligen blev det som så många gamers hoppats på de senaste 20 åren eller så.

Nytappningen av Goldeneye 007 och Metroid: Other M visades ju också upp, och det är titlar jag är försiktigt optimistisk till. Vi får väl se. Att se det breda utgivarstöd Nintendo samlat ihop till 3DS var också trevligt, särskilt då Metal Gear-serien är på väg till formatet. 3DS kommer bli minst lika stort som DS, det är jag övertygad om! Så på det stora hela är jag ytterst nöjd med Nintendos presskonferens. Det jag personligen såg mest fram emot (nya Zelda) blev visserligen en smått pinsam visning, men det egentliga spelet såg intressant ut och bara viftet funkar som det ska så blir det nog något att se fram emot.

Med bara Sony kvar (som lär dra hårt på Move) så känns det otippat nog som att Nintendo kanske hade den mest gamer-vänliga presskonferensen i år - vem hade trott det? Nåja, svar på detta får vi alldeles strax, eftersom Sonys visning börjar i vilket ögonblick som helst!

@Tompa

Jag vet inte hur många spel till Nintendos konsoler som presenterades i afton, men jag vet att få - om något alls - är helt nytt. Torde vara en dödssynd i en bransch bransch där evolution är livsviktigt. Det säger något om hur mycket skicklighet det faktiskt finns hos Miyamoto, Iwata och de andra höjdarna. Av aftonens mjukvarunummer kändes #Zelda: Skyward Sword (helt byggt på rörelsekänslighet) och #Goldeneye 007 hetast (om än inte bäst), av övriga titlar stack några ut från mängden, och en hel drös kommer passera obemärkt förbi. Ungefär som vanligt i Wii-sammanhang.

Den nya bärbara maskinen 3DS innehöll ungefär det som ryktena stipulerat. Överraskningarna bestod kanske främst i de kända serier som kommer till maskinen (Metal Gear Solid, Saints Row med flera). Överlag en klart godkänd presskonferens, även om många gärna hade sett en ny HD-Wii.

<img src="http://www.fz.se/bilder/_img.php?i=106935&w=9999&h=9999&s=0&f=0&a=FjZTZmYTliNT"></img>Klicka här för att komma till FZ:s bevakning av E3-mässan 2010.