I och med #Sonys presskonferens har alla de tre stora konsoltillverkarna fått varsin stund i E3:s rampljus. FZ har hårdbevakat alla tre, och precis som med de två tidigare följer här några personliga åsikter från våra vakande ögon.

@Harpa:

Även Sony lyckades fylla mitt gamerhjärta med en hel del kärlek. Jag anser inte att det var lika exklusivt material som Nintendo visade upp, men det slog an på många nostalgiska strängar.

Move bjuder till synes inte heller på perfekt rörelseavkänning, men att jämföra med Nintendos inte precis strålande visning av Zelda vore bara elakt, om än väldigt roligt ur en anti-fanboyvinkel. Jag känner framförallt - efter dessa tre presskonferenser - att jag är väldigt glad att jag gillar spel. Det svåra är inte längre att hitta bra spel till vilket format man än innehar. Det svåra blir att värdera vad som är värt att lägga tid på. Det går ju liksom inte riktigt att smaka på allt.

@Sebastian Lind:

Jag är fortfarande lite skeptisk till Move, och inledningen på Sonys konferens gjorde mig inte mer övertygad. Medan Kinect känns extremt casual-vänlig, och totalt ointressant för core-spelare, verkar Move mer bli ett mellanting som inte är helt riktat åt varken casual- eller core-håll. Det tror jag också ligger Sony lite i fatet, eftersom målgruppen blir något otydlig... och spelen därefter. Vad hade Sony för annat att visa upp? Well, massa nytt footage från Killzone 3 glädjer säkert action-folket, och företaget pushade också stenhårt på 3D-grafik för sina PS3-spel. Det blev lite lätt parodiskt om man just sett Nintendos tillställning (där de drog hårt på att 3DS INTE kräver löjliga glasögon), då Sony-mannen sade "This is the future, put your glasses back on"...

En annan sak jag reagerade på var att Sony, till skillnad från Nintendo och Microsoft, visade relativt lite exklusiva core-spel. De flesta tuffa spel som visades upp var multiformat och hur gärna Sony än vill slinka in ett "Playstation Exclusive" endast för några obskyra extragrejer i vissa av spelen så kändes det ganska lamt. PSP-stödet däremot såg överraskande imponerande ut, men det återstår att se om det kan blåsa liv i den tokdöda mjukvarumarknaden utanför Japan.

Stora dräpar-titeln för egen del blev visningen av #Littlebigplanet 2 - det imponerade. Synd att vi inte fick se något från #The Last Guardian.

Sammanfattningsvis får jag säga att Nintendo - otippat nog - hade bäst visning för core-spelarna. Microsoft gjorde riktigt bra ifrån sig på casual-sidan och visade mängder av intressanta grejer, även om de hade relativt lite att erbjuda core-spelarna. Sony visade upp en hel del spännande för såväl casual som core och de hade den skönt överdrivna Kevin Butler på scen. Så vem vann? Well, Nintendo. Men det var ett jämnt race!

@Tompa:

Den tredje och avslutande presskonferensen var också den mest traditionella. Lite mainstream, lite hårda fakta och en duktigt fet överraskning. Att #Portal 2 kommer till PS3 var skapligt oväntat, och beskedet att också verktyget Steamworks släpps till PS3:an blir intressant att se vad det innebär för utveckling och distribution. Sonys egna titlar slogs om rampljuset med Playstation Move och 3d-effekter och frågan är om inte releasedatumet för Gran Turismo 5 blir den stora snackisen, särskilt när tunga namn som #The Last Guardian och #Agent lyste med sin frånvaro.

<img src="http://www.fz.se/bilder/_img.php?i=106935&w=9999&h=9999&s=0&f=0&a=FjZTZmYTliNT"></img>Klicka här för att komma till FZ:s bevakning av E3-mässan 2010.