Det var med stor förväntan #Activision lanserade #Call of Duty: Modern Warfare 2 för några dagar sedan. Spelet har varit väldigt omdiskuterat i medierna de senaste veckorna, bland annat för att en av banorna handlar om att döda civila.

Detta verkar dock inte ha varit något som spelare där ute tagit illa vid då #Activision nu meddelar att under det första dygnet såldes 4,7 miljoner exemplar av spelet, och det bara i Nordamerika och Storbritanien. Detta skulle då ha resulterat i inkomster på 310 miljoner dollar (eller 2,1 miljard svenska kronor) vilket slår det mesta i nöjesbranschen när det gäller storleken på intäkter under premiärdygnet.

Chefen på Activision, Mike Griffith, är förstås nöjd och säger:

Call of Duty-fanschisen har blivit ett kulturellt fenomen som visar vilken styrka spel har som underhållningsmedium. Det här rekordet är ett bevis på den lockande, cinematiska och unikt engagerande upplevelse som Call of Duty-serien levererar. Modern Warfare 2 har tagit den interaktiva upplevelsen till oanade höjder och sätter en ny standard för underhållning.