Årets första kvartal bjöd på en diger skara toppspel och fortsättningen på året har sannerligen inte varit sämre. För att hjälpa er vanliga dödliga i speldjungeln har FZ sammanställt sammanställt en lista på andra kvartalets bästa spel.

Det handlar om tre fullsmockade sidor med 4/5-spel innan vi går in på de riktiga tungviktarna - fullpoängarna - på den fjärde och sista sidan. Där får du reda på vilka tre spel som var absolut bäst under de gångna månaderna, och vilka spel som var såpass bra att de förtjänar att vara obligatoriska i gemene mans vardagsrum.

#Lead and Gold: Gangs of the Wild West

Som från ingenstans kom svenska #Fatshark och levererade den nedladdningsbara actiontiteln Lead and Gold: Gangs of the Wild West. Det är frågan om Team Fortress-inspirerade team-matcher där du väljer en klass, lag och sedan hoppar direkt in i den vilda västern-doftande krutröken. Kvartalets kanske största överraskning.

» Läs vår recension

#Lost Planet 2

I Lost Planet 2 övergav Capcom de kyliga, istäckta och ensamma miljöerna och gick efter mottot "delad glädje är dubbel glädje". Eller tredubbel, eller varför inte fyrdubbel? I uppföljaren kan nämligen upp till fyra personer tillsammans spela igenom kampanjen och det - tillsammans med de mer varierande miljöerna - gör Lost Planet 2 till ett av de bästa actionspelen hittills under 2010.

» Läs vår recension

#Heroes of Newerth

DotA-avkomman Heroes of Newerth är ett realtidsstrategispel som är vanebildande som få. Du kan alltid bli bättre, du kan alltid förbättra taktiken och du kan alltid finslipa dina förolämpningar till motspelarna ett varv till. Det blir lätt extremt beroendeframkallande om man fastnar och är samtidigt också brutalt ogästvänligt mot nybörjare. Kombinationen av detta ger spelet dess unika charm.

» Läs vår recension

#Sin and Punishment: Successor of the Skies

I Sin and Punishment 2 visar #Treasure varför de med rätta anses vara kungar av shoot 'em up-genren. Detta är ett alldeles bländande actionfyrverkeri spritt över ett antal hektiska och genialiskt designade nivåer som är fullkomligt fullproppade av fiendeskott, enorma boss-fajter och ren och skär spelglädje. Det är en kärleksförklaring till den smala shoot 'em up-genren och ett säkert kort för alla dess fans.

» Läs vår recension