Nintendos bärbara konsoler har en historia av att vara hårt påverkade av piratkopiering. Många är de som köpt ett chip till sin DS och på så vis fått tillgång till snart sagt alla spel som släpps på en enda kassett. Ett tilltag som så klart är olagligt. I en intervju med CVG avslöjar dock #THQ:s VD Ian Curran att #Nintendo själva tror starkt på sin nästa lansering 3DS - så starkt att de tror att piraterna inte kommer lyckas knäcka den:

- Det som gör mig mest upphetsad är att teknologin som krävs för att stävja piratkopieringen finns inbyggt i det här systemet, säger Curran. DSi slog i viss mån ned mot piraterna, men 3DS kommer att gå ännu ett steg längre. Jag frågade faktiskt Nintendo hur den här teknologin fungerar och de sade att det var väldigt svårt att förklara för att den är så sofistikerad. De tror att 3DS har den teknologi som behövs för att stoppa det här [piraterna].

Inga tekniska detaljer avslöjas alltså. Vi gör en kvalificerad gissning och tippar att det har någonting med den digitala distributionstjänst som Nintendo planerar att lansera för konsolen att göra.