När #Sony tillkännagav såväl PlayStation 3 Slim samt prissänkningen i tisdags blev köpsuget stort för många. Riktpriset gick ner från 399 euro till 299 - även om vi svenskar än så länge är snuvade på gröten då affärer inte sänkt priserna under 3490 kronor. GI.biz fick tag i #Ubisofts CEO Yves Guillemot och #EA Games chef Frank Gibeau där de direkt nämner att det är fantastiskt.

"Det är faktiskt exceptionella nyheter. Jag tycker att maskinen är en fantastisk maskin, med Blu-ray," sa Guillemot. "Jag är glad att de lyckats gå ner till den prissättningen, framförallt i Storbritannien"

Gibeau tycker även han att det är fantastiskt, eller "awesome", och påpekar att för dem som mjukvarutvecklare så är så låga priser som möjligt på hårdvaran viktigt. Båda menar på att det är sådana här nyheter som förlänger nuvarande konsol-cykeln, vilket underlättar för dem då de ej behöver utveckla nya spel- och grafikmotorer.

<img src="http://xtrmntr.fz.se/fz/nyheter/gamescom2009.jpg"></img>
Det här är en del av vår bevakning av spelmässan GamesCom 2009. Klicka för att läsa nyheter, bloggar och se på bilder och film från spelen på mässan.