#Gearbox Software-chefen Randy Pitchford säger i en intervju hos MaximumPC att #Valve "utnyttjar" små utvecklare eftersom han anser att spelhuset tar en större andel av inkomsterna än de borde.

Steam gör det enklare att köpa spel. Men som person i den här industrin så litar jag inte på Valve. Det skulle vara mycket bättre om Steam vore sin egen verksamhet. Det finns så mycket intressekonflikter att det är häpnadsväckande. Det är faktiskt väldigt, väldigt farligt för resten av industrin om vi låter Valve vinna. Allt jag säger är att Steam inte är svaret. Steam hjälper oss som konsumenter, men det snappar också åt sig mycket pengar, och Valve exploaterar mängder av människor på ett orättvist sätt. Valve tar en mycket större andel [av inkomsterna] än de borde för den service de tillhandahåller. Det är exploatering av en hel del mindre personer [studios]. För oss stora studios däremot kommer vi att sälja exemplaren och det löser sig ändå.

Tycker du att Pitchford har någon grund för det han säger, eller snackar han direkt ur nattmössan? Gearbox nästa spel, actiontiteln #Borderlands, släpps den 23 oktober denna månad. De som vill spela pc-versionen får dock vänta en vecka längre.