Det var ett glatt #Microsoft som visade upp Metal Gear Solid: Rising till Xbox 360. Det talades bland annat om att "nu är Xbox 360:s spelbibliotek komplett", från Microsoft-chefernas håll. Därefter meddelades att även Playstation 3 och pc får spelet. Som inte detta var ett tillräckligt hårt slag i ansiktet, så gick Hideo Kojima även upp på #Sony-scenen dagen därpå och utannonserade #Metal Gear Solid: Peace Walker exklusivt för PSP.

Han sade dessutom att kärnteamet som var med och gjorde seriens fjärde del, #Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, jobbade på detta spel och att Peace Walker blir den "äkta" uppföljaren i serien. Enligt Kojima själv kommer han dessutom vara djupt involverad i titeln, och ja... att döma av vad mästerregissören själv sagt så verkar det ganska självklart vilken av titlarna som han åtminstone själv verkar lägga mest krut på.

Två nya Metal Gear-spel under utveckling alltså. Vilket spel tror du själv mest på?

<form method="post" action="http://www.fz.se/poll.fz">
<input type="hidden" name="data" value="YToyOntpOjA7czo0MDoiZGIyNjdkOWUzZmEyMDQ1YmNmZGIwOTk5MzJlNzdhNjdkMGNlNTc3NSI7aToxO2E6Mzp7aTowO2k6Mjk0O2k6MTtpOjM5MTtpOjI7aToxMDY0Njt9fQ=="></input>

<input type="radio" name="q391" value="2660" checked="checked" class="form_input_radio"></input>

Metal Gear Solid: Rising

<input type="radio" name="q391" value="2661" class="form_input_radio"></input>

Metal Gear Solid: Peace Walker

<input type="radio" name="q391" value="2662" class="form_input_radio"></input>

Jag bryr mig inte, serien är överskattad!

<input type="radio" name="q391" value="2663" class="form_input_radio"></input>

Metal Gear... va?

</form>

<img src="http://www.fz.se/bilder/_img.php?i=95124&w=450&h=132&s=0&f=0&a=k2NGM3MjU5MT"></img>

Det här är en del av vår bevakning av spelmässan E3 2009. Klicka för att läsa nyheter, bloggar och se på bilder och film från spelen på mässan.