Trots att #Microsoft hela tiden varit noggranna med att påpeka att det inte kommer krävas någon ny hårdvara för Natal, så har ryktena börjat härja fritt de senaste dagarna på nätet ändå. Vissa sajter har rapporterat att företaget ska ha en ny konsol ute till hösten nästa år, som ska släppas i samband med Natal. När Microsofts Shane Kim snackar med Gamasutra påpekar han dock, ännu en gång, att det inte kommer någon ny Xbox-konsol nästa år och att Natal fungerar alldeles utmärkt med redan existerande hårdvara.

Samtidigt säger han dock att Natal-släppet blir "lika stort" som att släppa en ny konsol.

De goda nyheterna är att det [Natal] inte är någon ny hårdvaruarkitektur; vi tvingar inte konsumenter att gå och behöva köpa en ny konsol för det kommer fungera med varje existerande Xbox 360 som finns. Men när det gäller magnituden och skalan vi snackar om så ja, absolut, det kommer att bli som lanseringen av en ny Xbox.

Istället för att snart släppa en ny konsol med ny hårdvara, tycker Microsoft att rörelsekontrollen blir som en ny konsol i sig självt. Natal saknar fortfarande släppdatum, men lär dröja ett tag till och väntas absolut inte att släppas under pågående år.