I en Times Online-artikel säger #Activision-chefen Bobby Kotick att världens största tredjepartsutvecklare kanske får sluta stödja #Sonys konsoler om företaget inte sänker priset på Playstation 3.

De måste sänka priset, för om de inte gör det så kommer attach rate [antal sålda spel per konsol] att sakta ned. Om vi ser på det realistiskt, så måste vi kanske sluta stödja Sony. När vi ser till 2010 och 2011 så måste vi fråga oss om vi vill stödja konsolen - och detta gäller även PSP.

Kotick säger också att han blir "oroad" över Sonys situation, och säger att de börjar tappa grund gentemot konkurrensen. En annan anledning sägs också vara att det är dyrt att utveckla till Playstation 3.

Det är dyrt att utveckla till konsolen, och Wii och Xbox säljer helt enkelt bättre. Spel genererar bättre retur per investerat kapital på Xbox än på Playstation.

Storspel som Activision släpper till Playstation 3 i år innefattar bland annat #Tony Hawk: Ride och #Modern Warfare 2. Frågan är varför Kotick går ut med ett sånt här uttalande offentligt, istället för att bara prata med Sony-bossarna internt. Kanske ett försök till att sätta offentlig press på hårdvarutillverkaren, som gång på gång förnekat alla önskemål om prissänkningar på PS3?