1. Allmänna regler

FZ stödjer tanken på en öppen debatt, och alla åsikter är tillåtna - så länge de inte kan betraktas som kränkande och/eller stötande för enskilda personer. Yttrandefriheten är något vi håller högt, men detta innebär naturligtvis inte att det är fritt fram att skriva vad som helst.

1.1. Svensk lag
Vi tillåter inte inlägg som bryter mot eller uppmanar till brott mot svensk lagstiftning.

1.2. Inga personangrepp
Alla kan inte vara kompisar, men om ni vill göra upp - gör det utanför våra diskussionsforum. Vi tolererar inga personangrepp och definitivt inga hotelser - oavsett om de är allvarligt menade eller ej.

1.3. Tredjepart
I de fall inlägg behandlar en tredjepartsprodukt skall även de regler som finns stipulerade för den specifika produkten, av den tredje parten, ofta omnämnt som EULA (End User Licence Agreement) eller NDA (Non-Disclosure Agreement), beaktas. Det betyder att vi inte tillåter att du diskuterar ditt deltagande i ett betatest av ett spel som omfattas av ett EULA eller NDA.

1.4. Inga wareztips eller multiplayerfusk
Allt prat samt förfrågningar och/eller tips om piratkopior, fildelningsprogram, och/eller försäljning/köp av stöldgods, är förbjudet. Vi godtar inte heller länkar eller tips om fusk till multiplayerspel; som t ex bottar eller olika exploits.

1.5. Illegala substanser
Vi tillåter under inga som helst omständigheter diskussioner relaterade till illegala droger eller narkotika. Det gäller även substanser som ännu inte men sannolikt kommer förbjudas i svensk lagstiftning. Detta förbud omfattar effekter, legalisering, odlingsförsök, jämförelser med lagliga alternativ och allt annat vad gäller stimulantia och uppiggande preparat. Inget prat om droger på FZ, helt enkelt.

1.6. Övrigt
Reglerna kan när som helst ändras och det är ditt eget ansvar att hålla dig uppdaterad om dem. Är ändringen av betydande karaktär kommer medlemmarna på sajten att meddelas om detta. Genom att logga in på FZ.se godkänner du dessa regler och binder dig vid att följa dem under din varaktighet på sajten. Vid regelbrott kan rättigheter så som exempelvis möjligheten att ha profilfoto tas bort. Medlemmen kan också avstängas utan förvarning. FZ kommer aldrig att lämna ut eller sälja personuppgifter eller e-postadresser till tredje part utan medlemmens utryckliga godkännande.

2. Regler gällande bilder

Alla medlemmar har möjlighet att lägga upp en bild som representerar dem på FZ. Bilden syns dels i användarens profil, dels som forumavatar. De bilder som läggs upp får inte på något sätt vara störande eller stötande och detta inkluderar nakenhet och pornografi. Notera att det är ett brott mot lagen om upphovsrätt att lägga in bilder som du inte har upphovsmannens tillstånd att använda. Genom att skicka in bilder garanterar du att du har upphovsrätt till materialet eller tillåtelse att använda det. FZ:s administratörer kan utan förvarning radera bilder de anser inte passar på sajten.

2.1. Bildformat
Bildens dimensioner får inte överstiga 640x640 pixlar och inte vara större än 128 kB. Formaten PNG, JPEG och GIF kan laddas upp, men eftersom de konverteras till JPEG fungerar inte animerade bilder.

2.2. Profilbild
Bilden måste godkännas av FZ innan den visas och FZ:s personal kan underkänna en bild utan motivering om de anser att den bryter mot FZ:s regler eller att den inte passar in på sajten. Är du under 18 år och väljer ett fotografi av dig själv som bild ska du informera dina föräldrar om det och få deras tillåtelse innan du lägger upp det. Genom att lägga upp ett fotografi på dig själv godkänner du att bilden visas på FZ och tillhörande sajter. Fotografiet kan självklart tas bort om du inte längre vill att det ska synas.

3. Forumets regler

Forumet är en plats med enormt mycket text skriven av våra besökare och därför råder specifika regler i forumet utöver de som står ovan.

3.1. Tänk till innan du skriver
Diskussionsforum är väldigt aktiva och chansen är stor att din fråga redan har besvarats en eller flera gånger. Kolla igenom de gamla inläggen och använd sökmotorn innan du skriver ett nytt inlägg. Skriver du för att be om hjälp bör du delge så mycket information om problemet som möjligt.

3.2. Spamma inte
Vi ser allvarligt på spam, det vill säga alla typer av skräpinlägg. Som spam räknar vi upprepade meddelanden i ett och samma ämne (t ex länkar till andra sidor eller otillbörlig reklam), meningslösa eller off topic-inlägg som skrivs för att irritera eller förstöra för andra, eller olika "rekordförsök" som går ut på att skriva så många inlägg som möjligt i en diskussion.

3.3. Moderatorerna har sista ordet
FZ:s moderatorer har rättighet att utan förvarning radera inlägg (fastän det i sig inte bryter mot någon direkt regel) eller ta bort användare då de anser att det är befogat. Moderatorernas beslut är inte möjliga att överklaga.

3.4. Ett konto per person
Vi tillåter bara ett konto per person. Om någon upptäcks med mer än ett konto så kommer bara det senast skapade att behållas. Vill du ändra namnet på ditt konto tar du kontakt med en forummoderator eller admin. Vi kan dock inte garantera att namnbytet kan genomföras.

3.5. Håll dig till ämnet
Gör ditt bästa för att beskriva ditt inlägg så korrekt som möjligt i ämnesfältet (rubriken), inget är så irriterande som att leta igenom 100 trådar där inte en enda handlar om det som rubriken säger. När det gäller releaser av nya datorspel/program så tar vi oss rätten att radera de inlägg som kan uppfattas som warez-anknytna.

3.6.Forumspecifika regler
I vissa av våra forum gäller ytterligare lokala regler förutom de som är beskrivna här. Dessa omnämns i så fall i klistrade eller viktigt meddelande-trådar och finns alltså överst i respektive forum.

3.7. Övrigt
I allt väsentlighet gäller annars samma regler som i samhället i stort. Kritisera gärna det som sägs, skrivs och görs av oss och andra; men kritisera i så fall de åsikter någon har, inte personerna som torgför dem. Om alla följer dessa regler blir det trevligare för oss alla. Den som bryter mot reglerna, blir i första hand varnad, i andra hand tas användaren bort ur FZ:s användardatabas. I tredje hand, om det gäller grova förseelser (som t ex att spamma ett forum med uppsåt att förstöra för FZ eller andra) tar vi kontakt med Internetleverantören varifrån inläggen gjorts. Alla inlägg sparas med både ip-nummer och tidpunkt, vilket gör det relativt enkelt för en ISP att spåra personen i fråga.