Måsten

Här är spelen med hög chans att sopa hem fina omdömen och visa sig vara värda dina surt förvärvade slantar. På onsdag släpper vi listan med de hetaste spelen i november och på lördag avrundar vi med decemberlistan.

Nedladdningsbar förlängning av en redan intressant och annorlunda story. För den som inte kan sin Stephen King/Dean Koontz på sina fem fingrar, förstås. Och i en bransch där story ofta tillkommer lite i efterhant, skrivet av någon som egentligen har till uppgift att koka kaffe och tömma studions soptunnor, måste man bara berömma de som vågar sätta den främst.

Det sägs att pennan är mäktigare än svärdet, men vad blir en ficklampa? En ljussabel?

Till recensionen

Solglasögonbeprydda, bakochframvändkepsklädda ”operators” som utför uppdrag bakom fiendens linjer medan de tuggar tobak och kläcker ur sig coola oneliners. Är det något för dig? I sådana fall gissar vi att du kommer att gilla det nya Medal of Honor, som definitivt verkar bryta med Andra världskriget och satsa på en autentisk modern känsla.

Fallout 3 upprörde fanboys och älskades av snart sagt alla andra. Med sin sköna blandning av efter katastrofen-misär, bisarr och svart humor samt några av de bästa sidouppdragen i ett rollspel någonsin, vann det våra hjärtan. New Vegas tänker göra om exakt samma sak, fast med mer av allt, vilket är passande eftersom det utspelar sig kring ruinerna av Las Vegas.

Fore? No, five or six, actually.

Gitarrer, sång, trummor och nu även keyboard. Det nya Rock Band lovar oss en helt ny upplevelse, med över 2000 låtar att välja mellan (om man köper online, förstås). Alla snackar om det nya keyboard-instrumentet, och om du kan komma över det faktum att det ser väldigt fånigt ut med en pytteliten synt mellan knäna, så innebär det här att du slipper spela synt med plastgitarren i fortsättningen!

Lego online! Lego MMORPG! Behöver jag säga mer? Kom igen, du behöver inte vara blyg. Alla vet ändå att du vill bygga den där gigantiska rymdbasen/slottet/staden/bensinmacken dina föräldrar inte hade råd att köpa åt dig när du var liten. Det här är onlinerollspelet som kompenserar för alla julbesvikelser och mjuka paket, någonsin.

Att erövra kungariket är bara halva spelet i Fable 3. Peter Molyneux lovar som vanligt guld och gröna skogar, men den här gången tror vi faktiskt att han kan hålla rätt så mycket av det. Kom upp dig i världen som god eller ond, skaffa följeslagare (som ersätter levlandet, skönt nog) och lär dig vad som egentligen oroar en kung. Fable 3 kan bli det bästa spelet i en redan bra serie.

Kommer Molyneuxs visioner att bli verklighet?

Fler ord, fler monster, fler banor, fler problem och fler möjligheter att bara leka fritt med precis allt du kan tänka dig. Eller åtminstone precis allt Scribblenauts-utvecklarna kan tänka sig, förutsatt att du kan stava till det på engelska. Scribblenauts är problemlösning i fri form där det lönar sig att tänka fritt, och vi älskar det trots dess små brister.