Dave Perry, skaparen av klassiska alster som #Earthworm Jim, #MDK och #Messiah, har all anledning att vara en glad man. Under GDC Online-mässan som nyligen gick av stapeln i Texas avslöjade han att den intressanta spelströmningstjänsten Gaikai snart är redo att sjösättas.

Frontmannen berättar för spelsajten VG247 att man har haft ett internt mål att lyckas implementera alla beståndsdelar i teknologin innan september månad nått sitt slut, ett mål som man nu syntes ha klarat av. Gaikai kommer inom 60 dagar att avtäcka vilka samarbetspartners man ämnar lansera tjänsten tillsammans med, varvid en lika lång tidsperiod ska ägnas åt att bjuda in spelare för att testa densamma. Perry berättar vidare att det inte kommer att röra sig om någon traditionellt sparsmakad beta, utan en fullt fungerade version från dag ett.

Gaikai är, tillsammans med det redan lanserade Onlive, i fronten för vad som spås kunna bli nästa stora trend inom speldistribution - små enheter bredvid TV:n/datorskärmen som laddar hem all information och strömmar spelen från stora sevrar. På så vis kringgår man dels behovet av fysiska media men även dyra generationsskiften av datorer och konsoler för slutkonsumenten. Båda tjänster har i dagsläget riktat in sig på den amerikanska marknaden i första hand, med planer på att lansera dem i Europa om de går tillräckligt bra.