#Scribblenauts borde ha blivit så bra. Nu blev det bara halvbra, med ett extremt lovande koncept (skriv in saker för att frammana nästan vad som helst – utom alkohol, könsord och personnamn) som handikappades av vansinnigt onödig pek-kontroll och väldigt enkelspåriga pussel. #Super Scribblenauts är som namnet kanske antyder en uppföljare där man har försökt rätta till felen i originalet. Och jag måste medge att man faktiskt till allra största delen har lyckats mycket bra. Du kan till exempel välja att styra din karaktär med styrkorset istället för pekpennan, vilket är oändligt mycket bättre.

Hjälp folk, och få bonuspoäng om du gör det smart!

Kalla fram en liten satan

Du spelar precis som förut som den lille Winston, som av någon anledning har en röd handske istället för mössa. Du ställs inför ett problem i taget och löser det – förhoppningsvis – genom att skriva in rätt ord och därmed frammana olika saker ur tomma intet. Vilka saker? Nästan vilka saker som helst!

Det var det första spelets storhet, det faktum att du kunde komma på att sätta upp en fight mellan gud och satan, och spelet lät dig göra det utan att protestera. Det kan du fortfarande göra i Super Scribblenauts. Faktum är att det första jag gjorde var att skriva in ”huge god” och ”tiny satan” på menyskärmen, men den strid som utbröt var en smula ensidig. Så jag skrev in ”Bazooka” och hämnades på den vinnande gud. Att hålla på och fåna sig på det sättet på menyskärmen är nästan lika roligt som att spela själva spelet.

Bevingade kulor – snott eller smart referens? Det senare!

Men det är faktiskt väldigt roligt att spela pusselnivåerna också. Där det första spelet satsade lite för mycket på enkla lösningar har man här släppt lös lite mer – vad sägs till exempel om en nivå med samma design som Super Mario Bros? Pusslen och gåtorna är kluriga och tillfredsställande att lösa och man får känna sig så där riktigt duktig när man listar ut några av de svårare, särskilt när man gör det genom att skriva in ett ord som man inte tror att utvecklarna tänkt på, och sedan upptäcker att de legat steget före hela tiden.

Den sista nyheten är adjektiv. Du kan nu skriva in t ex ”Huge nuke” istället för bara ”Nuke” och få en större version. Vissa av pusslen kräver också att du använder rätt adjektiv till rätt substantiv. Det gör egentligen ingen större skillnad, men ger ett redan bra spel lite extra krydda.