Innan det så omsusade #Rock Band ens nått till Sverige kommer nu nyheten att #Rock Band 2 är under utveckling och planeras att släppas till Xbox 360 i september, det rapporterar IGN i dag. När spelet ska släppas till övriga konsoler är oklart i dagsläget. Vi förutsätter att ovanstående gäller den nordamerikanska marknaden och vi snällt får fortsätta vänta på att originalet ska nå våra breddgrader.

Enligt #Harmonix kommer nedladdade sånger till Rock Band även att fungera till uppföljaren och företaget lovar att kompabiliteten även kommer att fungera i framtiden. Detsamma gäller också instrumenten.

Det är fortfarande ont om matnyttig information om vad som är nytt i uppföljaren men utvecklaren Dan Teasdale berättar att navigationen förbättrats och att band och karaktärerna kommer att få större utvecklingsmöjligheter. Dessutom utlovar han en låtlista utöver det vanliga.

Uppdatering:
Enligt Videogaming 247 har nu Electronic Arts bekräftat att det planerade releasedatumet i september gäller för Europa också.

Uppdatering 2:
Fansajten Console Hero rapporterar nu att Rock Band 2 kommer att innehålla "120 av de största rocklåtarna från 60,70, 80, 90 och 2000-talen."

Uppdatering 3:
Eurogamer meddelar att releasedatumet i september inte alls gäller för Europa som tidigare sagts. Enligt Electronic Arts är det hela ett "missförstånd" och att det inte finns något fastställt datum för den europeiska marknaden.