De tre återstående skribenterna utser sina favoriter. Är det slut sedan? Självklart inte, redan i morgon börjar vi nedräkningen av vår fylliga topp 20. Den vinnande trion presenteras traditionsenligt på nyårsafton.

Joakim Bennets favoriter

Årets bästa spel är så överlägset i sin utformning att listan lika gärna kunde börjat och slutat här. Det är #Red Dead Redemption jag har snackat om vid kaffeautomaten. Det är Red Dead Redemption som framkallar minnesbilder i huvudet när jag tänker tillbaka på ett annars ganska slätstruket spelår. Skyhöga produktionsvärden och trovärdiga, mänskliga karaktärer i en saga så fängslande att jag aldrig ville att den skulle ta slut. Och när den väl gjorde det var det med en mäktig käftsmäll på alla som tycker att handling är något sekundärt.

Läs FZ:s recension

[video=4831]

Femte upplagan i den märkligt beroendeframkallande Civ-serien är med råge det spel jag har lagt flest timmar på 2010. ”Bara en omgång till”, har tänkts och uttalats så många gånger att jag tror att spelet permanent skadat min förmåga till handling- och konsekvenstänkande. Sid Meier och Firaxis har bevarat allt det som var bra med Civ, och samtidigt strömlinjeformat det med extrem fingertoppskänsla. När inte ens en armé av buggar kan slita mig från tangentbordet, ja, då är det ett Bra Spel™ vi har att göra med.

Läs FZ:s recension

[video=5102]

Trots att den här uppföljaren kändes som något av en transportsträcka - eller kanske ett uppsamlingsheat - i förhållande till ettan, var det såklart omöjligt att inte sjunka djupt ner i den ytliga men underbara scifi-vision som Bioware vävt ihop i #Mass Effect 2. Shepards fortsatta härjningar i galaxen bjuder på så många möten, explosioner och valmöjligheter att jag för första gången på länge försökte mig på en komplett omspelning. Den var värd varje minut.

Läs FZ:s recension

[video=4224]

Föregående Nästa
Skicka en rättelse