De tre återstående skribenterna utser sina favoriter. Är det slut sedan? Självklart inte, redan i morgon börjar vi nedräkningen av vår fylliga topp 20. Den vinnande trion presenteras traditionsenligt på nyårsafton.

Jakob Svärds favoriter

Med brutala fysikpussel och en sällsynt suggestiv estetik är #Limbo ett av årets bästa lilla äventyr. Det är över på några timmar men vi kommer att minnas den namnlösa lilla pojkens farofyllda strapatser i flera år framöver. Danska Playdead Games är en utvecklare att hålla ögonen på.

Läs FZ:s recension

[video=6729]

S2 Games multiplayer-fenomen är arenarollspelsgenren dragen till sin yttersta spets. Vid första anblick en klon av förlagan DotA (#Warcraft III-modden, ni vet!), men vid närmre studier visar det sig att man förbättrat och förfinat konceptet in absurdum.

Läs FZ:s recension

[video=3645]

Dess B-filmsaktiga story till trots lyser Blizzards ansträngning starkare än de flesta andra dito på PC-spelshimlen. Utmärkande är spelets multiplayer – ett sandpapprat mästerverk både vad gäller balansering och underhållningsvärde. Tidlöst var ordet.

Läs FZ:s recension

[video=3562]

Skicka en rättelse